Material – gult guld i 22k, 24k och
vitt guld i 18k eller ädelsten

 

Tandsmycke hjärta

 

För dig som vågar lite mer! När tänderna är fräscha och friska kanske du vill accentuera dem med ett tandsmycke? En gnistrande sten eller ett guldhjärta?

Här finns en mängd symboler att välja mellan. Smycket sätts på plats genom en enkel behandling. Det är lätt att ta bort. Finns i många olika modeller.

Motiv – det finns massor av olika typer av tandsmycken. 

Plats – välj på vilken tand du vill ha smycket på. Skall det synas ofta, exempelvis när du bara ler lite, kan du välja att ha ditt tandsmycke på andra eller tredje tanden framifrån. Vill du ha ett mer diskret smycke som syns när du skrattar kan du välja att sätta det på en hörntand eller tanden innanför hörntanden.

Fastsättning av tandsmycke

Tandhygienisten sätter dit tandsmycket på rätt sätt. Att skaffa ett tandsmycke skadar inte dina tänder och gör inte ont. Tandhygienisten polerar tandens yta och lägger sedan på en mild syra. Därefter limmas ditt tandsmycke på tanden med samma typ av lim som används vid fastsättning av tandställningar.

Ett tandsmycke är väldigt tunt, cirka 0,5 millimeter, därför vänjer du dig snabbt. De första dagarna kan det kännas lite konstigt att ha något på tanden.

Hållbarhet

Om ditt tandsmycke sätts dit på rätt sätt ska det sitta tills det att du inte vill ha det mer. Du får då gå tillbaka och be om att få tandsmycket borttaget. Om smycket skulle mot förmodan trilla av, beror det på att smycket inte limmats dit korrekt.